Sportmassage

We leven in een drukke tijd en vaak zorgt u beter voor de dingen en mensen om uw heen dan voor uw eigen lichaam. U komt er pas achter wat uw lichaam allemaal doet als het een keer weigert om mee te werken. Dan pas beseft u dat uw lichaam uw belangrijkste vervoermiddel is. Het heeft behoefte aan bijvoorbeeld goede brandstof (eten/drinken), aandacht, warmte, vertrouwen, respect, ontspanning en rust. Belangrijk is een goede balans tussen spanning en ontspanning.

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Bij massage volgt een directe fysieke response van het lichaam, waardoor de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de stofwisseling wordt geactiveerd. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen gebracht en zullen afvalstoffen sneller worden afgevoerd, waarmee allerlei fysieke klachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen. Daarnaast werkt massage natuurlijk ook ontspannend voor de geest en zal massage een positief effect hebben op uw gezondheid en welbevinden.

Redenen voor een massage zijn bijvoorbeeld:

  • Omdat u zwaar lichamelijk werk verricht.
  • Omdat u veel in een zelfde houding zit of staat.
  • Omdat u een sporter bent, recreatief of professioneel.
  • Omdat uw spieren zich niet meer zo snel herstellen.
  • Omdat u het aangenaam en belangrijk vindt uw lichaam te verzorgen middels het ondergaan van een massage en u daardoor geen klachten heeft.

Maar ook voor andere klachten van het bewegingsapparaat die pijnlijk zijn en/of irritatie veroorzaken, kunt u terecht bij uw sportmasseur. Met een goede kennis weet hij een goede behandeling voor uw probleem.

Deze kan bestaan uit: (of een combinatie van)

De behandelingen vinden in principe plaats in de praktijk.

De afspraak wordt ruim in gepland, waardoor er geen tijdsdruk is.

0 thoughts on “Sportmassage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *